Sociale Zaken

marktplaats voor
sociaal verantwoord ondernemen

Marleen Klijn

Projectmanager Outsourcing en Personele Concepten en Sourcing PostNL bij PostNL

“Wij gaan voor een langdurige samenwerking en strategisch partnerschap. Sociaal uitbesteden dient een maatschappelijk belang en daar hechten we veel waarde aan.”

Terug naar het overzicht

Een onderdeel van het sociaal beleid van PostNL is het creëren van arbeidsplaatsen voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

“Het bezorgen van post is uitermate geschikt voor de mensen van Pantar. Het gaat allemaal naar tevredenheid en het enthousiasme waarmee ze werken is aanstekelijk.”

“De kwaliteit van het werk is goed want ook wanneer we sociaal uitbesteden spreken we KPI’s af.”

“PostNL werkt met eigen werving, SW bedrijven en waar nodig met uitzenburo’ s aan de dagelijkse bezetting van postbezorgers. Een postbezorger werkt bij voorkeur altijd in de wijk waarin hij of zij woont. Dat is onze filosofie. Inzet vanuit lokaal SW bedrijf sluit daar goed op aan. Op IJburg werken we vanaf 2012 met 26 mensen van Pantar. Dat gaat heel goed. Je hoeft over het algemeen maar één keer uit te leggen wat de bedoeling is, ze pakken het snel op. Onze klanten zijn ook tevreden. Van groot belang is dat Pantar hen begeleidt bij de uitvoering. Want zij weten precies hoe ze met hen om moeten gaan. De SW-doelgroep is vaak erg trots op hun werk en zetten zich 100 % in. Ze zijn trouw, loyaal en enthousiast en dat werkt positief door op andere PostNL collega’s. Het is mooi om dat te zien. De kwaliteit van het werk is goed. Want ook wanneer we samenwerking met SW bedrijven aangaan spreken we KPI’s af. Er is bijvoorbeeld een tijdkader waarbinnen brieven gezorgd moeten worden. Dat gaat allemaal naar tevredenheid. We werken landelijk met 24 sociale firma’s samen. Sommige alleen voor pakketten, andere voor alleen brieven en sommige voor beide netwerken. Wij gaan voor een langdurige samenwerking en strategisch partnerschap. Sociaal uitbesteden dient een maatschappelijk belang en daar hechten we veel waarde aan.”

PostNL werkt samen met Pantar Groepsdetachering sinds 2008.

Site by Via Veneman Site by Alsjeblaft!