Sociale Zaken

marktplaats voor
sociaal verantwoord ondernemen

Henk Kouwenhoven

voorheen Raad van Bestuur bij Cordaan

“Het draagvlak om met sociale firma’s te werken is op zich groot maar je moet ambassadeurs op de juiste plekken in de organisatie hebben wil het opgepakt worden.”

Terug naar het overzicht

Omdat het concurrerend en leuker is.

“Sociaal inkopen is qua prijs heel aantrekkelijk. Het kost misschien iets meer tijd omdat wij voor een groot evenement meer sociale cateringspartijen moeten regelen maar het is ook leuker. Het aanbod is heel divers. Dit hadden we nooit bij een reguliere aanbieder gekregen.”

“Er zit veel ondernemerschap bij sociale firma’s. Dat werkt heel prettig.”

“Voor de organisatie van onze Start Manifestatie “Zorg voor Elkaar” schakelen we dit jaar een aantal sociale firma’s in, ook uit onze eigen gelederen. Dit is het eerste jaar dat we dit doen en het voortraject bevalt al heel erg goed. Waar we andere jaren kozen voor één leverancier met het oog op kosten en snelheid, zien we nu dat sociaal inkopen eigenlijk leuker en financieel erg aantrekkelijk is. Het kost misschien iets meer tijd omdat er meerdere sociale firma’s nodig zijn om al onze gasten te bedienen, maar dat zorgt er meteen voor dat we een heel divers aanbod neer kunnen zetten. Dit hadden we met een reguliere cateraar niet voor deze prijs gered. We zien daarbij veel ondernemerschap binnen de sociale firma’s en een hoge kwaliteit. Uiteraard is dat erg belangrijk. Sociaal inkopen sluit naadloos aan bij onze doelstellingen. En waarschijnlijk bij die van nog veel meer organisaties. Het is goed dat er veel aandacht voor komt en succesverhalen gedeeld worden. Sociaal inkopen bij onze eigen diensten of bij andere sociale firma’s moet voor ons een gewoonte worden.”

Cordaan is onder andere klant bij verschillende sociaal ondernemingen

Site by Via Veneman Site by Alsjeblaft!