Sociale Zaken

marktplaats voor
sociaal verantwoord ondernemen

Terug

Intentieverklaring sociaal inkopen ondertekend

Initiatiefnemers stichting De Omslag en MKB-Amsterdam hebben de intentieverklaring voor sociaal inkopen ondertekend. Zij spraken hiermee de intentie uit om zich in te zetten voor het bevorderen van sociaal inkopen zodat sociale ondernemingen meer impact kunnen maken.

Maandag 15 april kwamen sociale en reguliere bedrijven bij elkaar in een focussessie in het kader van Buy WISEly om een belangrijke beweging in gang te zetten om het bedrijfsleven te stimuleren (meer) sociaal in te kopen. Ondernemers in de reguliere economie, hebben een belangrijke rol om hieraan bij te dragen en sociale duurzame ketens voor toelevering te ontwikkelen.
Het doel van het project Buy WISEly is om partnerschappen en handelsrelaties tussen WISE’s (Work Integration Social Enterprises) en MB’s (Mainstream Business Enterprises) in de betrokken landen te bevorderen voor een duurzame buy social B2B-markt.

De sessie werd afgesloten met het ondertekenen van een intentieverklaring sociaal inkopen door De Omslag en MKB Amsterdam. Hiermee onderstreepten beide partijen de doelstelling om samen meer impact te maken en beloofden ze om de komende jaren initiatieven te ontwikkelen ter bevordering van sociaal inkopen.

Lees hier de intentieverklaring.

Site by Via Veneman Site by Alsjeblaft!